📖 Re-parenting

Zo buiten, zo binnen. In de zoektocht naar een nieuw verhaal gaat het vaak over de hardware - economie, technologie, wet- en regelgeving. Minder vaak gaat het over de software: hoe we denken, kijken en voelen. Daarom deel ik tweewekelijks een dagboekfragment om even stil te staan en met andere ogen te zien. Een ontdekkingstocht naar wat de spiegels van het leven ons voorhouden. Met als doel de kijk van de mens op zichzelf te veranderen en zo bij te dragen aan een nieuw verhaal dat hoop geeft en activeert.

Gisteren naar de voetreflexologe Griet. “Ik heb van mijn kamertje een cocon gemaakt voor jou. We hebben afgelopen sessies steeds gefocust op het in de kracht zetten van jou als volwassen vrouw. Nu is het tijd om te focussen op jouw kleine meisje, jouw innerlijk kind. Omdat je het volgens mij nodig hebt. Omdat deze chaostijd erom vraagt.”

Ik voel dat ze gelijk heeft.

Zoveel jaren maak ik mezelf hard om mij staande te houden (‘nie pleuje’ zeggen ze in Gent). Er is zoveel te doen, zoveel tegelijk. Mensen, activiteiten, boeken … vragen mijn aandacht. Ik wil ook alles goed doen, voor iedereen goed doen. En dan is er ook nog de collectieve energie van armoede, oorlog, overstromingen, aardbevingen … die erboven hangt en onbewust invloed heeft.

Door dit momentje voor mezelf met iemand die zo voor mij zorgt, besef ik dat ik ook wat meer voor mezelf mag zorgen. Lief zijn voor mezelf en mijn eigen kleine meisje. Om het te geven wat het vroeger niet gehad heeft. Omdat onze ouders ook niet in staat waren om het ons te geven. En dat is oké.

Re-parenting … Het wordt tijd om onze eigen wijze ouder te worden, onze innerlijke criticus te horen en liefdevol het zwijgen op te leggen en onszelf met onze lichte en donkere kanten volledig te omarmen en lief te hebben.

De voetreflexologie deed mij zoveel deugd! Het was een warm bad doorheen verdriet, betrapt voelen, lachen en lichtheid. Het kleine meisje in mij kwam weer naar boven.

Ik heb mezelf beloofd om vanaf nu beter voor mezelf te zorgen en om dat ook écht te doen. Omdat, als ik trouw ben aan mezelf, mezelf met liefde en zachtheid behandel, ik dit ook kan doen voor de buitenwereld.


Een vraag aan jou voordat je hier vertrekt …

Wat ons interesseert is wat de Re-stories die we maken met je doen. Het gaat niet alleen om bereiken, maar vooral om beraken.

Wat doe jij om voor jezelf en je kleine ik te zorgen?

We horen het graag van je in de comments hieronder …