Allard Droste: "Zelfsturing gaat over hoe je als mensen met elkaar omgaat" [Video]

Op het Bloovi-event WebTomorrow interviewde ik Allard Droste. Ook al had hij zelf nog nooit van Ricardo Semler gehoord, paste Allard de bekende en tegendraadse managementstijl van het Braziliaanse Semco toe op zijn bedrijf Aldowa in Nederland.

Allard maakte komaf met afdelingen, functieprofielen, beoordelingsgesprekken en vaste werktijden. Een sollicitatiegesprek? Allard praat een uur over de zelfsturing in zijn bedrijf en vraagt dan: 'wil je hier nog altijd komen werken?' Is het antwoord 'ja', dan ben je aangenomen. Wat Allard merkt, is dat in zijn bedrijf werkplezier hoogtij viert, het ziekteverzuim extreem laag is, de teamspirit geweldig en er langetermijnresultaten geboekt worden.

In Semco in de polder (de uitgever overtuigde hem voor de marketingstrategie in de boektitel naar Semco te verwijzen) legt Allard uit hoe hij eigenhandig hoe hij zijn bedrijf zelfsturend maakte. Allard: “Eigenlijk hou ik niet van de term zelfsturing, het is wat egocentrisch om het zo te omschrijven. Daarom noem ik het liever samensturing."

Het gesprek met allard Droste is ook in artikelvorm uitgewerkt door Thomas Van den Elzen op Bloovi